contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bucatareala - Prajitura Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Am gasit prajiturica aceasta intr-o revista. Mi-a placut pentru ca ... nu are aluat; nu sunt experta in pregatirea aluaturilor, asa ca am incercat ce se vede in poze. Hai pofta buna ca e delicioasa. Si a mirosit nemaipomenit in toata casa.
Ingediente: fata de reteta din revista am folosit totul la jumatate, dar cred ca data viitoare voifolosi intreaga cantitate: jumatate de lamaie, 50 g ciocolata cu lapte, 80 g unt, 100 g zahar pudra vanilat, 300g branza de vaci, 1 lingura de gris, jumatate plic praf de budinca, 3 linguri de cacao instant pentru copii, 1 plic de cafea solubila, 2 oua.
Cum am facut: Am ras coaja de lamaie si am stors sucul. Am topit ciocolata in bain-marie; in acest timp am fost cu un ochi la copilul care voia sa amestece ciocolata si cu un ochi la sucul de lamaie amenintat sa dispara intr-o gurita lacoma (stiti voi care si a cui). Am topit apoi untul, am incorporat zaharul, in ploaie, cu telul. Am lasat si fetita sa bata cu telul altfle o apuca plansul ca ea cu ce ma ajuta. Am separat albusul de galbenus. Am pus in compozitie galbenusurile, grisul, coaja si sucul de lamaie, praful de budinca. Apoi tocmai a intrat tati pe usa: uitasem sa iau branza de vaci si l-am trimis sa achizitioneze. Pe urma a fost mai usor: l-am avut pe tati ca sa ma apere de vijelia cea mica ce mi se baga in strachina si sa bata el albusurile spuma. Am pus spuma de albus in compozitie si am amestecat usor. Apoi cam un sfert de compozitie am amestecat separat cu ciocolata topita, cacao si cafeaua instant. Am pastrat intr-o punga, pentru ornat, vreo 4 linguri din amestecul acesta cu cacao. In tava (care a fost de fapt o cratita cu fund dublu) unsa cu unt a turnat tati compozitia cu cacao, apoi am turnat pe cea cu branza. Am ornat cu punguta si am caut asa... niste valuri. OK - era frumos. La cuptor a stat prajitura asta cam 50 minute (dupa ceasul lui tati - ceas cu cronometru daca intereseaza pe cineva). Am tot pazit-o sa nu se arda pe deasupra si la un moment dat am pus o hartie de copt mototolita si umezita. Gata. Nu s-a ars deasupra, dar s-a ars la fund. Familia insa a declarat ca-i buna.