contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bruschette Cu Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

N-am mai postat de atata timp, incat pe cuvant ca nu mai stiam de unde si cum anume fac o postare noua. 
Nu mai zic ca o sa postez mai des de-acum, fiindca stiu ca nu o sa ma tin de cuvant, dar incerc printre cele 5648375 de chestii pe care trebuie sa le fac zilnic, sa ma ocup un pic si de blogulet.
Desi extrem de simpla, promit ca reteta asta imi spala toate pacatele si absenta de vreo 2 ani :)
Noi suntem mari fani bruschette, insa pana acum le faceam cu rosii proaspete, taiate cubulete si aromatizate cu ierburi. Well, pentru reteta asta rosiile trebuiesc gatite putin, dar in asta sta tot farmecul. Aromele se imbina atat de sublim, incat nu te mai poti opri din mancat.
Toate retetele cu ingrediente putine din care ies rezultate delicioase cer ingrediente de cea mai buna calitate. Reteta de fata nu e o exceptie, deci folositi ulei extravirgin de masline, rosii aromate din piata, busuioc proaspat si cel mai important ; o paine buna! Fara ea, eu nu as astepta rezultate spectaculoase. Ciabatta merge perfect, insa noi avem alta preferata : painea padurarului de la Lidl. Merita toti cei 4.5 ron painica asta, pe cuvant! :)
Avem nevoie de:
- 4 rosii carnoase, aromate si bine coapte
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 3 catei de usturoi
- 1-2 lingurite de oregano (am impresia ca al meu si-a pierdut aroma, e de ceva timp in recipient ce-i drept. Cel mai bine e sa puneti o lingurita dupa care gustati.)
-1/2 lingurita cimbru uscat
- busuioc proaspat, cateva frunze
- o lingurita de zahar
- sare, piper dupa gust
Radem pe razatoarea mica 2 din cei 3 catei de usturoi si ii calim putin in uleiul de masline incins intr-o tigaie. Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam pe foc pana scade apa ce o lasa rosiile. Adaugam ierburile, zaharul, sarea, piperul si catelul de usturoi ramas dat si el pe razatoare.
Dam deoparte, feliem painea si o prajim pe plita sau in cuptor. Rosiile le punem caldute pe painea prajita si garnisim cu patrunjel tocat, pentru un aspect mai vesel :)
Mancam pana nu mai putem :D
E o reteta fresh, perfecta pentru vara, gata in no time si delicioasa.