Bruschette Cu Rosii Si Hamsii
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bruschette, de fapt sint doua retete in una.
Facem intii lista de cumparaturi:
- rosii
- origano
- sare
- zahar
- ulei de masline
- busuioc proaspata
- piine
- hamsii
- usturoi
Intii de toate preparam rosiile. Le spalam le taiem in doua sau in trei felii groase, depinde cit sint de mari... Le asezam in tava tapetata cu hirtie de copt, presaram un pic de sare, cite un prafulet de zahar, origano uscat si busuioc proaspat cules, spalat si taiat maruntel, iar la sfirsit stropim cu cite un pic de ulei de masline. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de o ora.
Le putem conserva pentru citva timp in borcane sterilizate si cu mult ulei, bineinteles ca pe fiecare felie de rosie am pus si o feliuta de usturoi.
Acum preparam bruschettele. Prajim feliutele de piine, iar cind sint inca... caldute le facem un masaj cu un catel de usturoi, daca dorim punem si un pic de ulei de masline, asezam felii de hamsii deasupra, iar peste acestia feliile de rosii cu tot cu usturoi. Eu nu am mai pus ulei si pe feliile de piine, pentru ca aveau rosiile destul. Rapid si gustos, as spune si... sanatos...
Am facut din nou rosii la cuptor, deja un sfert din ele au sfirsit in burtica mea, fara nimic, fara piine, asa cum erau... taiate feliute cam cit degetul de groase, presarate cu sare, mult origano, feliute de usturoi si picaturi de ulei, toate bagate la cuptor... la 175 de grade, de aceasta data...
Delicioase...