Bruschette Cu Ardei La Borcan
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din nou inspirata de prin rafturile supermarchetelor, am reprodus o pasta mai groaba de ardei, de pus pe pîine. Borcanasul dupa care m-am inspirat se numea Bruschetta. Ingredientele mele sînt identice cu cele de pe eticheta borcanasului cumparat, pîna la amidon si alti lianti. Daca va plac ardeii asa cum îmi plac mie, o sa adorati acest fel de Bruschette. O alternativa buna pentru perioada în care nu avem legume de sezon.
Ingrediente:
- 700 g ardei (dupa curatare de seminte si codita)
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura mica de patrunjel
- 1-2 linguri brandy vinegar/sau orice otet va place (dupa gust)
- 50 ml ulei de masline + floarea soarelui (în raportul care va place)
- sare, piper
Ardeii astia îi aveam în casa. Puteti pune de care vreti.
De preferat sint cei grasi, galben si rosu.
Daca va place iute, nu ezitati sa adaugati la copt si un jalapeno de exemplu :)
Daca va place iute, nu ezitati sa adaugati la copt si un jalapeno de exemplu :)
I-am curatat si despicat, apoi i-am asezat pe o tava (cu folie, ca sa nu am de curatat prea mult :D )
pe care am dat-o în cuptorul preîncalzit la maxim, setat pe functiunea gril,
pe sina de sus pentru a se pîrli rapid si prinde aroma, fara sa se înmuia de tot.
O parte din ardei i-am tocat grob si dat deoparte.
Am spalat si pigluit frunzele de patrunjel de pe tije.
Dedesubt se afla usturoiul dat pe razatoare.
Dedesubt se afla usturoiul dat pe razatoare.
Restul de ardei i-am pus în blenderul cu cutit si tocat/blenduit împreuna cu patrunjelul.
Am adaugat sare, piper si amestecul de ulei (70% masline + 30% floare), am amestecat.
Am adaugat ardeii tocati grob (cei dati deoparte), usturoiul si otetul,
am amestecat din nou, dar doar cu o lingura!
Nu cu cutitul blenderului! Intentia este sa ramîna cîteva bucatele mai mari de ardei.
Dupa cum se vede, nu mai ramîne prea mult.
Am împartit amestecul în doua borcane si un vasut pentru degustare, direct dupa procesare :D.
Borcanele închise si vasul acoperit, le-am dat în cuptorul rece, fixat pe 150 °C .
Le-am mai lasat 15 minute - numarate începînd cu momentul în care începe a sfîrîi/clocoti continutul din borcane.
Vasutul l-am scos mai repede.
Am servit pe pîine grilata, frecata cu usturoi.
Un deliciu dulceag, parfumat, cu muuuulta aroma.
Un deliciu dulceag, parfumat, cu muuuulta aroma.
Pofta Buna!