Bruschetta
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Vara aceasta am descoperit rosiile cherry romanesti, incredibil de dulci si de zemoase. Nu reuseam sa ma satur de ele, toata ziua buna ziua imi faceam ba tot felul de salate, ba o bruschetta, ba un suc, o rosie coapta sau le mancam asa simple pe post de desert... Ma rog, asta pana cand m-am indragostit de rosiile acelea care par sa fi ramas fara culoarea portocalie, moment in care mi-am mutat obsesia de la rosiile cherry la rosiile rozalii... dar asta e deja alta poveste!
Mod de preparare:
Se spala rosiile cherry si se taie cuburi mici. Intr-un bol se amesteca bucatile de rosie cu cateva picaturi de ulei si cu 3-4 frunze de busuioc taiate marunt.
Se prajeste painea prin metoda care va e mai la indemana: la prajitor, pe gril, gratar sau la cuptor. Intr-o farfurioara se amesteca vreo 5 linguri de ulei cu usturoiul tocat ca pentru mujdei (daca va place usturoiul si nu va grabiti la o intalnire nu ezitati sa folositi mai mult de 4 catei de usturoi). Feliile de paine se ung cu acest ulei aromatizat, apoi se freaca usor pe deasupra cu jumatatea de rosie. Mai lipseste un praf de sare, apoi se pot pune cubuletele de rosii. Se orneaza cu frunze de busuioc.
Si iata: rapid, gustos, elegant...