contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bruschetta Cu Hribi (boletus Edulis)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am primit aproape un kg de hribi proaspeti si am hotarat sa incercam diverse retete.

Bineinteles prima data am facut research la toxiinfectie alimentara cu hribi si la metodele de tratament, pentru ca aveam o reticenta la a manca orice fel de ciuperci in afara de champignoanele albe. Am gasit informatii folositoare aici, si am ajuns la concluzia ca e bine sa mancam ciupercile devreme(dimineata sau la amiaz) si apoi in caz de ameteala sau altceva sa ne grabim la urgenta. Nu se mai moare din cauza ingerarii de ciuperci dar e bine sa fim atenti. Ciupercile trebuie sa arate cam asha (vezi poza).

hribi

Romania pare sa fie unul din exportatorii importanti de hribi din Europa, trimitand hribi in tari ca si Italia si Franta -mari consumatoare de porcini funghus. Hribi nu se pot creste in crescatorii, ci doar in salbaticie in regiunile cu pini, iar culesul lor este destul de anevoios.

OK..dupa partea de atentionare sa trecem direct la reteta.

Avem nevoie de :

  • 3 bucati hribi taiati bucati
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare/piper
  • busuioc
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • paine prajita

Intr-o tigaie se incalzeste uleiul, se adauga hribile si se calesc aprox 6 -7 minute. Ciupercile lasa apa, asha ca trebuie calite pana se evapora apa si ciupercutele prind o culoare maronie.

Apoi se sareaza, se adauga usturoiul zdrobit si busuiocul si se mai calesc 1 minut.

Serviti pe paine sau bagheta prajita.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com