Bruschetta Cu Gorgonzola, Nuci Si Pere & Marselan 2010, Domaine Boyar
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
ger, zapada, noapte, vifor, cuptor, paine, gorgonzola, nuci, feliute de para, vin rosu, caldura, fericire, canapea, filme. noapte buna.
domaine boyar, important jucator pe piata bulgareasca si mare exportator in uk, a luat nastere imediat dupa caderea comunismului in '91. in 2011 a aniversat 20 de ani motiv pentru colectia de fata. trei soiuri nu foarte cunoscute: mavrud, caladoc si marselan toate 10€ la raft in metro bulgaria. sunt vinuri aniversare, lucrate, peste media vinurilor produse de ei. sta dovada si sticla frantuza cu suport adanc pentru deget, eticheta de calitate. dopul de pluta tras in ceara sugereaza ca se preteaza pentru imbatranirea in sticla. enciclopediile spun ca marselan e un soi hibrid obtinut de francezi in apropiere de marseillan din incrucisarea cabernetului cu grenache. s-a cautat prin imperechere ca noul soi sa preia structura cabernetului si fructozitatea grenachului insa s-a obtinut mai degraba o medie aritmetica a calitatilor decat un buchet de calitati.pana la exemplarul de fata nu m-am intalnit cu soiul, desi am auzit ca ar fi cultivat si in romania la segarcea. eu l-am gasit destul de aproape de cabernet. culoare rosie inchisa spre visiniu, se lasa greu pe pahar. e plin, e cu mure, cu baric, condimentat pe final. minunat cu nuci coapte si gorgonzola. foarte bun raport calitate-pret.