Bruschete
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Bruschetele sunt intr-adevar un aperitiv usor, pe care il puteti pune in fata si celor mai capriciosi musafiri. Bruschetele sunt delicioase si usor de preparat. Tot ce va trebuie pentru 4 portii sunt; 2-3 rosii coapte(taiate in cuburi, de la care se inlatura semintele), putina sare, putin piper macinat, cateva frunze de verdeata proaspata, putin busuioc, 1 lingura cu ulei de masline, putina grasime pentru ungerea tavii de cuptor, 2 catei de usturoi (taiati in felii mici si subtiri), plus o pensula pentru bucatarie si 4 chifle din faina integrala, sau cu tarate.
Chiflele se taie pe din doua, se folosesc doar 4 bucati. Pe de o parte, se taie usturoiul, se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. Se pun chiflele in cuptor, se pun pe o tava unsa cu putina grasime, se lasa in cuptor la foc mediu.
Rosiile se taie in cubulete, se inlatura semintele. Se scurg de zeama. Se amesteca cu busuiocul. Daca s-au prajit un pic chiflele, se scot, se ung cu putin ulei amestecat cu usturoi, sare si piper, apoi se adauga rosiile, se mai lasa chiflele in cuptor pret de 10 minute. Se decoreaza cu cateva frunze de verdeata (patrunjel, busuioc sau menta).
Si…gata!
Filed under: Aperitiv Tagged: Aperitiv, aperitiv de post, aperitive de post, aperitive deosebite, aperitive festive, aperitive pentru petreceri, aperitive rapide, aperitive speciale, Asia, bruschete, bucataria mediterana, Business and Economy, busuioc, God, menta, piper, Romania, rosii, Russia, sare, Travel and Tourism, ulei de masline, usturoi, verdeata, Vladimir Putin