“bruschete” De Marginime
Sursa “Bruschete” de Marginime
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cand am facut ciorba de perisoare, am in camara o sticla cu moare de varza, azi dimineata mi-am amintit brusc de o gustare pe care am invatat-o de la mama care la randul ei o stia de la bunica si tot asa, se mananca in post in satele din Marginimea Sibiului si poate nu numai aici. Ei, s-ar putea sa va para ciudata la prima vedere, incercati si daca nu va place, a doua oara nu mai gustati. Eu una sunt fana pe vecie.
Ce va trebuie:
- moare de varza (o cana)
- felii de paine (eu prefer graham dar poate fi de oricare)
- o ceapa
- sare, piper, ulei (preferabil de masline)
Taiem ceapa solzisori subtiri si o punem la calit in ulei pana se inmaoie si devine stravezie, saram, piperam. Prajim painea si punem intr-o farfurie adanca moare de varza in care inmuiem painea abia prajita pe o parte si pe cealalta, sa se patrunda dar nu sa se imbibe. Punem pe o alta farfurie si intindem deasupra ceapa si uleiul calit. Un deliciu.
Am zis ca de tot le zic bruschete, una din felii am uns-o si cu usturoi, am gustat-o, e ok dar nu e cine stie ce imbunatatire fata de reteta originara.
Oricum e bine sa stiti ca moare de varza este foarte sanatoasa, incalzeste corpul in timpul iernii, vindeca constipatia, ajuta in hipertensiune. Este foarte buna si in bucatarie, mie imi place sa acresc ciorbele cu ea, daca coacem musaca la cuptor in moare, o face muuuuuuuuuuuuult mai buna, iar carnatii si slanina fierte in moare sunt mult mai delicioase.