Bruschete Cu Rosii
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
De multe ori am chef de ceva bun si rapid de preparat. Daca esti pe aceeasi lungime de unda cu mine, sau daca ai musafiri in vizita si nu stii cu ce sa ii servesti, atunci bruschetele ne rezolva problema. Feliile de paine prajita, cu un toping pe care il alegi de obicei in functie de ce ai prin frigider, sunt o solutie perfecta pentru orice situatie.
Special pentru aceste ocazii eu mi-am plantat in ghiveci busuioc, astfel incat sa il am la indemana daca nu am timp de cumparaturi. Dar cea mai mare realizare a acestor bruschete este ca fiul meu adora sa le faca singur, apoi le mananca cu o pofta uriasa.
INGREDIENTE:
felii de paine
rosii
usturoi
ulei de masline
rosii
frunze proaspete de busuioc
sare
piper
PREPARARE:
Punem feliile de paine la prajit. Cat timp ele se rumenesc in toaster taiem rosiile cubulete, le punem intr-un castron, unde le condimentam cu sare si piper, apoi le stropim cu ulei de masline.
Feliile de paine prajite le ungem cu un catel de usturoi imediat cand le scoatem din toaster. Apoi, le stropim cu ulei de masline.
Le punem pe un platou si le acoperim cu rosiile din castron si frunze de busuioc.
Pofta buna!