Bruschete Cu Rosii
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...micile dar extrem de savuroasele gustari pe care vi le promiteam inca de ieri :))
Sper sa le degustati si astazi cu aceeasi mare pofta!!! :P
Ingrediente:
- 1 kg. rosii
- 1 franzela
- 1 capatana mica de usturoi
- ulei de masline extravirgin
- 2 foi de dafin sau busuioc, optional
- sare
Mod de preparare:
Taie franzela in felii mai grosute si rumeneste-le pe gratar sau intr-o tigaie neunsa. Eu le-am pus in cuptor, la grill :P
Freaca bine feliile de paine cu usturoi, dupa care stropeste-le cu ulei de masline:
Opareste rosiile (cresteaza-le usor la varf pentru a le desprinde mai usor pielea), decojeste-le, dupa care toaca-le bucatele sau trece-le printr-o sita. Sucul de rosii astfel obtinut pune-l pe foc si presara un praf de sare; dupa ce a dat intr-un clocot, pune foile de dafin si putin bucuioc si mai lasa cateva secunde la fiert pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Dupa ce s-a racorit putin, serveste pe feliile de paine pregatite, fie calde, fie reci:
Sint ideale pentru micul dejun ;)
...si daca folositi ulei bine aromatizat de-aici: Rosii uscate, va veti bucura de niste bruschete si mai savuroase.
P.S. Pentru niste bruschete mai usturoiate :P, adaugati 2, 3 catei de usturoi tocati si in compozitia de rosii.
P.P.S. Varianta rapida a apetisantelor bruschete ar fi: felii de paine prajite in prajitor, unse cu usturoi si servite cu rosii proaspete, taiate cubulete. Musai sa-ncercati si-asa!!! :))