contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Bruschete Cu Piure De Naut, Carnati Si Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






Am primit colet de la Cuj.
Colet cu carnati afumati. De la soacra-mea.
Ioii, tulai Doamneee, buni-s!!!
Adevarul e ca-i folosesc destul de putin in mancare, adica la o omleta, o ciorba de cartofi sau la o musaca de cartofi la cuptor, in rest, ne place sa-i mancam goi cu pita. Sa rupem efectiv o bucata din ruda si un codru de pita si aia-i toata masa. Si asta micu' e innebunit dupa ei, ca doar pentru el face buna carnati in fiecare luna.
No', dara,  am zis sa mai schimbam putin meniul.
Si am dat de reteta asta in colectia Delicii in bucatarie, Antreuri si gustari, Editura Adevarul, 2011.
Se zvarcoleste Vladimir in chinuri in noaptea asta, dar asa-i trebuie daca sta departe...prea departe.
Pregatire: 15'
Preparare:5'
Dificultate: mica
Ingrediente:
4 felii de paine taraneasca cu coaja mai groasa,
250g naut(din conserva),
250g carnati proaspeti,
1 lingura ulei de masline extravirgin,
1 lingura patrunjel,
1 catel de usturoi,
sare si piper.
Am gasit pita taraneasca cu coaja batuta si mi-o placut. Asa ca din aia am cumparat. Mi-a si feliat-o,deci nu m-a durut capul. Felia fiind lunga, doar am taiat-o in doua


Carnati proaspeti n-am avut, doar afumati, cum v-am zis, si uscati...dar proaspat sositi!
I-am curatat de pielita si i-am taiat felii

si i-am prajit in tigaia in care am lasat inainte sa sfaraie niste clisa...gretos, stiu, dar ce sa fac daca am ramas fara ulei de masline?...:(

....tot de la Cuj...
No, si cand clisa s-o micit si s-o facut jumari, am aruncat si carnatii, i-am lasat doar un pic

 si i-am scos pe prosoape absorbante.
Grasimea portocalie ce-o ramas din ei, am picurat-o peste feliile de pita pregatite pentru cuptor.

Le-am lasat 5 minute in cuptorul incalzit la 180 de grade.
Cand s-au aurit frumos, le-am scos si le-am frecat cu un catel  de usturoi curatat si taiat in doua.

Nautul l-am scurs, l-am pus intr-un vas si l-am pasat cu blenderul,

 impreuna cu o lingura din uleiul portocaliu de la carnati, un catel de usturoi, sare si piper.

Peste feliile de pita frecate cu usturoi, am pus cateva lingurite din piureul de  naut, am asezat deasupra cateva felii de carnati, am pus si cate o jumara, am presarat patrunjel uscat, am spart niste boabe de piper rosu si le-am servit imediat, direct de pe ruda de carnati.
Ioii, buni o fo'!!!

Pentru prima data am facut si eu piure de naut...super bun!

Dap, sigur o sa mai fac ca ne-a placut si daca tot mai am carnati, ar fi pacat...nuu? :P

Doamne ajuta si-ti multumim, Doamne, ca ne-am saturat! Aleluia!!!!