Bruschete Cu Pastrama Si Crema De Avocado
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Bufetul rece, cu o reteta rapida de Bruscheta, este intotdeauna rapid si usor. E excelenta pentru orice petrecere neasteptata sau planificata. Doar feliile de bagheta se pun putin in cuptor sa fie mai crocante.
Mod de preparare:
Se aleg baghete subtiri, care se taie in felii pe oblic de 1 cm grosime, se stropesc cu ulei de masline ambele parti, se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor sa devina crocante.
Pregatim crema de avocado. Se taie pe din doua avocado, se scoate pulpa de pe coaja. imediat se stropeste cu lamaie sa nu se inegreasca. Eu am folosit mai mult partea verde de langa coaja. Se bate cu robotul, cu 2-3 linguri de ulei, maioneza, sare, piper alb si coriamdru. Rezulta o crema spumoasa si foarte buma.
Coriandru i-a dat o aroma minunata. Feliile de bagheta de la cuptor se freaca cu un catel de usturoi, se aseaza cate o felie de pastrama pliata, iar deasupra se pune cu o lingurita sau cu pochul crema de avocado. Se orneaza cu ceva verde. Am pus fasii subtiti din ceapa verde. Pofta buna!