Bruschete Caprese
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Pornind de la bruschetele de rosii putem adauga mozzarella si masline si avem un topping delicios pentru aperitivele noastre. De ce le-am numit astfel? Pentru ca ma gandesc la Capri, insula care m-a fermecat cu peisajele si atmosfera linistita, cu mancarea simpla si delicioasa… Deja ma gandesc la vacanta!
INGREDIENTE:
4 felii de paine
2 catei de usturoi
2 rosii
50 g mozzarella
1 lingura masline fara samburi feliate
ulei de masline
5-6 frunze de busuioc
sare
piper
PREPARARE:
Punem feliile de paine la prajit. Cat timp acestea se rumenesc in toaster noi tocam rosiile, mozzarella, frunzele de busuioc si le amestecam impreuna cu feliile de masline intr-un castron. Asezonam cu sare si piper, adaugam putin ulei de masline si le amestecam pentru a se intrepatrunde toate aromele.
Luam feliile prajite, le frecam cu usturoi (cam un catel de usturoi la 2 felii), le stropim cu ulei de masline, apoi le punem pe platoul pe care le vom servi.
Acoperim painea cu amestecul din castron, impartindu-l in mod egal pe cele 4 felii. Stropim cu ulei de masline si servim.
Pofta buna!