Brownies
Sursa BROWNIES
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru weekendul trecut, după micul dejun lângă cafea, am preparat brownies. Au avut mare trecere, fiind pe placul nostru datorită compoziţiei umede dată de ciocolată.
Iată ce am folosit:
- 115 g ciocolată
- 145 g zahăr
- 150 g zahăr brun
- 280 g unt
- 3 ouă
- 125 g făină
- 30 g cacao
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 18 jumătăţi de nucă
Ciocolata rasă se topeşte împreună cu untul într-o crăticioară la foc mic.
Se ia oala de pe foc şi se adaugă zahărul şi zahărul brun amestecând uşor până la topirea zahărului. (Dacă zahărul brun nu este topit, acesta topindu-se mai greu, nu este nici o problemă ).
Făina se amestecă cu cacao. Ouăle se bat cu o furculiţă şi se adaugă compoziţiei de cicolată. Se pune esenţa de rom apoi făina amestecată cu cacao amestecând uşor.
Compoziţia se pune într-o tavă de mici dimensiuni ( 28/18 cm).
Deasupra se repartizează jumătăţile de nucă apoi se pune tava în cuptorul preâncălzit la 180 grade, unde se ţine aproximativ 30 de minute.