Brownies
Sursa Brownies
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Philadelphia, o brinzica delicioasa, o reteta si mai si...
Astazi, prajitura brownies, iar ingredientele sint urmatoarele:
* 80 g philadelphia
* 40 g unt
* 40 g ciocolata amaruie
* 60 g zahar fin de trestie
* un ou
* 20 g faina
* 20 g cacao
* un picut praf de copt
* 20 g zahar
Intr-un vas punem untul taiat bucatele impreuna cu zaharul de trestie (puteti folosi si zahar obisnuit) si amestecam la foc mic ingredientele pina se topeste untul. Dam cratita de pe foc si adaugam untul taiat marunt, amestecam bine pina vom obtine o compozitie omogena. Lasam la racit, adaugam oul si amestecam bine, apoi faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt. Rasturnam compozitia care e destul de consistenta, intr-o forma de tort micuta tapetata cu hirtie de copt.
Separat mixam philadelphia cu cele 20 g de zahar, pina vom obtine o compozitie spumoasa. Cu lingurita punem crema de brinza peste cea de cacao, apoi cu o furculita amestecam un pic ca sa ajunga compozitia alba peste tot, sa nu ramina la suprafata. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru circa 20 de minute, in reteta originala scria 30 de minute, dar daca lasam asa mult timp, vom obtine o prajitura uscata nu frageda. Lasam la racit, taiem si servim. Singura problema cu aceasta prajitura a fost... ca nu am pus dublu ingredientele si s-a terminat repede. Am crezut ca Isabellei nu o sa-i placa ca era un pic amaruie, m-am inselat ca eu am apucat doar sa gust.
Sursa retetei... philadelphia, bineinteles...