Brownies Cu Nuci, Banane Si Goji – Vegane/de Post
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
265 g faina slabesti mancand pentru patiserie + 35 g faina alba
480 g zahar brun
2 lgt praf de copt bio, fara aluminiu
1 lgt sare
150 g cacao de foarte buna calitate
90 g ciocolata neagra (peste 75 la suta cacao, fara lapte), taiata bucati mici
120 ml ulei de masline
360 ml apa
4 lg otet de mere
1 banana mare, foarte coapta (cu cat e mai coapta, cu atat gustul de banana al brownies va fi mai putin pronuntat)
100 g nuci, taiate marunt + 3-4 linguri goji berries
Pregatim o tava, tapetand-o cu ulei si hartie pentru copt. Incingem cuptorul la 170 grade C. Amestecam faina, zaharul brun, sarea, cacao, praful de copt si ciocolata neagra. Amestecam bine in blender apa, uleiul, banana si otetul de mere. Turnam mix-ul lichid peste cel uscat si amestecam cu o lingura de lemn, pana incorporam faina, evitand amestecarea in exces. Adaugam nucile si goji. Turnam amestecul in tava si coacem prajitura in cuptor aproximativ 20 minute. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava, apoi o pastram la frigider minim o ora. Taiem prajiturelele si le servim reci, la o cafea sau un ceai cald.
Nota: Poate ati observat ca in ultimul timp am folosit faina “Slabesti mancand” in retetele de prajituri. Nu am vreo obligatie fata de aceasta firma si nu ii promovez special produsele. Pur si simplu am cautat solutii pentru a inlocui faina alba si am observat ca aceasta faina este usor de utilizat fara alte adaptari. In mod normal, utilizarea unei faini integrale necesita modificarea cantitatii de lichid din reteta, ori eu nu am foarte mult timp pentru experimente in bucatarie in ultimul timp. Peste cateva luni, voi incerca si alte solutii.©2011 Delicioasa. All Rights Reserved.
.