contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Brownie Cu Menta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tare mult imi plac provocarile... Din pacate timpul asta, bata-l vina, nu prea imi mai ajunge, dar.. nu ma las!! Astazi este ziua cea mare.. ziua in care Bucatarul Curajos isi face debutul si pe blogul meu :) Luna trecuta m-am incurcat in incurcaturi si.. am lipsit, dar promit ca nu mai fac! :)
Pentru ziua de azi am de postat dulcele propus de Ioana, si anume Brownie cu menta. Cat de bun a fost... mmm.. hai sa zicem ca abia am reusit sa fac pozele, care nu-s deloc reusit, dar altele n-am mai avut din ce sa fac si nici timp de o noua tura n-am avut!

Ingrediente:
170 g unt
150 g ciocolata 52% cacao
2 oua
200 g zahar brun
3 linguri whisky
1 lingura menta uscata
150 g faina
1/2 lingurita praf de copt
pentru sos:
40 g ciocolata 52% cacao
40 ml smantana lichida




Ciocolata am rupt-o bucatele, untul l-am taiat cubulete, si impreuna le-am pus la topit pe baie de abur. Cand s-au topit am dat vasul de-o-parte si m-am ocupat de aluat.
Intr-un bol am pus ouale si zaharul si am mixat pana acesta s-a topit. Am adaugat whisky-ul si menta (din pacate menta proaspata pe care o cumparasem special ptr aceasta prajitura, s-a uscat pana am apucat s-o pregatesc), ciocolata topita si la final faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia am pus-o intr-o tava cu diametrul 20x30, tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu ptr cca 30 minute.
Intre timp am pregatit si sosul, infierbantand smantana fara a o lasa sa fiarba si apoi adaugand ciocolata taiata cubulete. Am omogenizat bine, am lasat putin sa se racoreasca, si... voila!!