Brownie Cu Menta
Sursa Brownie cu menta
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Untul l-am taiat bucatele si l-am pus impreuna cu ciocolata rupta bucati intr-un vas pentru a se topii.
In vasul robotului am pus ouale, zaharul whisky si menta
dupa care am adugata ciocolata topita
apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt
Compozitia am turnat-o intr-o tava pe care pusesem hartie de copt.Tava mea are cam 30*25.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca. 35 de minute. Important pt acesta e ca interiorul sa fie moale si la exterior sa se formeze o crusta crocanta. Intre timp am pregatit sosul din: 75 gr ciocolata cu 85 % cacao 75 ml smantana lichida 1/2 lingurita extract de menta
Extractul de menta eu l-am cumparat din farmacie. Am pus intr-un vas ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana si extractul de menta si am pus pe foc pana s-a topit ciocolata.
Cand blatul este gata il scoatem si lasam sa se raceasca. Cam asa ar trebuii sa arate:
Puteti sa taiati apoi normal patratele, eu am preferat sa fac tortulete. Portia fara sos de menta este pentru sot
si a mea cu sos
fiind frumos afara am servit alaturi o limonada cu menta proaspata
Si nelipsita sectiune
A doua zi sosul normal ca se v-a intarii, asa ca eu am ornat cu el
Avantajul acestei prajiturii ca si a 3-a zi e la fel de delicioasa, iar menta ii da o aroma super si un gust racoritor. Daca doriti o aroma mai intensa de menta in blat, puteti pune cateva picaturi de esenta de menta.