Brownie Cake Pops (cu Menta)
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Provocarea lunara Bucatar Curajos. Luna asta reteta de Brownies cu menta a fost aleasa de Ioana sa ne puna la incercare talentul culinar.
Nu stiu cum este la voi, dragilor, insa la mine talentul culinar e undeva hat departe, fix cotita pe la stanga, cu intoarcere de 360 grade, cum ar veni ca nu exista. E ceva atat de misterios, se invarte prin jurul meu si ia-l de unde nu-i. Dar, inarmata cu rabdare si pe o zi cu mult soare si ciripit de ciori (o veni iarasi ninsoarea???) impreuna cu Miruna am pus sorturile curate, am tras jaluzeaua de la bucatarie sa intre cat mai mult soare si sa ne bucuram de cateva clipe in bucatarie. Deci Brownie cu menta, sa fie! Ok. Si purcedem si spargem ouale, mixam cu zaharul, adauga praf de copt ba prin bolul cu pricina, ba pe jos. No, nu-i bai ca nu e nici prima si nici ultima oara, cand o dam pe de-alaturi. Si tot vorbim si tot "mami tin eu", "mami si eu" ma trezesc ca torn compozitia in forme de briose, deh sa ii dau si eu un aer particular desertului astuia. Vorba Mirunei: "eu nu poot? ba, eu pot!" Si uhuuu, si uuhuhhaaa, iote asa s-au copt si briosele-brownie! Si uhuuhuu si uhuhuhaaa... iaca mai scoate-le din forma daca poti. Hartiute am pus? N-am pus! Tavita cu unt si faina e unsa? Nu-i unsa! Urmarea? Scoatem brownies faramite, ditai bolul frate! Si pret de vreo juma' de ora ma tot chioram in bolul ala cu "praf magic" :)) Ca intre timp Miruna, minunata de brownies faramite si probabil aflata sub imperiul cuvintelor mele dragastoase adresate talentului meu culinar (vai mama lui!), isi bagase degetele in bolul respectiv si framanta de zor transformand totul in praf magic! Astfel ca tot uitandu-ma la ea cum framanta de zor, formand, invariabil, mici bile pe care apoi le sfarama iar, imi pica fisa: le fac cake pops. Si-am facut niste bilute date prin ciocolata: Brownie cake pops cu care astazi apar si eu la parada.
Asadar ingrediente:
- 170 gr unt
- 150 gr ciocolata
- 2 oua
- 230 gr zahar
- 1 lingura wisky
- 150 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- 3 linguri sirop de menta
pentru sosul de ciocolata sau mai exact pentru coaja de ciocolata a bilelor:
- 75 gr ciocolata
- 50 gr unt
- 30 ml lapte
- bilute colorate
Simplu: Topim untul cu ciocolata, pe baie de aburi. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si wisky si siropul de menta, de care eu am uitat, duuhh!!! Dar mai bine zic asa: reteta exacta dupa care eu trebuia sa fac brownie o gasiti aici, iar eu o sa va detaliez cum am facut brownie cake pops. Ok?
Deci mixam intr-un bol ouale cu zaharul si adaugam crema de unt si cioco. Omogenizam. Turnam in ploaie faina si praful de copt si incorporam pana la omogenizare completa. Compozitia o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina, asta ca sa nu repetati fix greseala facuta de mine si explicata ceva mai sus. Dam tava la cuptor si coaceti la foc moderat cam 35 minute. Crusta crocanta la exterior, interior moale. Lasam la racit.
Tot blatul asta il punem in robot si il facem praf si pulbere sau il framantam pana se faramiteaza. Apoi punem cele trei linguri de sirop de menta si incepem sa luam cate putin din compozitie si sa formam cate o bila. Infingem in fiecare bila cate un betisor (de frigaruie rupt in doua, cazul nostru :P) si lasam sa se intareasca la rece.
Facem sosul de ciocolata punand pe foc ciocolata rupta bucati, untul si laptele si amestecam pana cand toate s-au topit si s-au omogenizat complet. trecem fiecare bila prin sosul de ciocolata. Lasam la racit. Cand ciocolata e inca moale ornam cu bilute colorate.