Broscute
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Prajituri mici si pufoase, delicate, perfecte pentru petreceri cu multi invitati. Sunt foarte usor de facut, doar ca ai neboie de rabdare sa faci mai multe, insa efortul va fi rasplatit: copiii le vor adora pur si simplu … dar si parintii lor!
INGREDIENTE:
(Pentru 66-70 buc)
Pentru aluat:
300 g faina
300 g unt
8 galbenusuri
Pentru umplutura:
8 albusuri
300 g zahar
300 g nuca macinata
4 plicuri zahar vanilat
PREPARARE:
In primul rand untul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Incepem prin pregatirea aluatului, care va avea nevoie sa stea la frigider cateva ore (peste noapte ar fi perfect). Amestecam untul si faina cu mana, apoi integram galbenusurile.
Framantam aluatul pana devine compact. Daca este prea moale mai aruncam un praf de faina si framantam. Nu trebuie sa mai ramana lipit de degete. Il punem pe o farfurie, il acoperim cu o folie alimentara si il dam la rece.
Inainte sa scoatem aluatul din frigider pregatim umplutura amestecand albusurile pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si cel vanilat cate putin, continuand sa mixam. La sfarsit punem nucile macinate amestecand usor cu o lingura, de le exterior catre interior, pana omogenizam crema.
Din aluat luam bucatele mici pe care le modelam in maini (mainile le pudram cu faina) ca pe niste bilute, de marimea unei nuci.
Vom intinde aluatul cu un sucitor pe un blat pe care presaram faina, astfel incat sa obtinem un cerc cu un diametru de aproximativ 9 cm. Punem 1 lingurita cu varf de umplutura pe o parte a aluatului, apoi acoperim cu cealalta jumatate, prin pliere, fara sa lipim marginile. Cand se vor coace se umfla umplutura si aluatul de deschide precum gura unei broscute.
Le vom coace in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute, pana devin aurii. Pudram cu zahar pudra si servim.
Broscutele pot fi pastrate si o saptamana, daca aveti grija sa le acoperiti.
Pofta buna!