Broscute
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
- 175 gr unt
- 200 gr zahar pudra
- 2 oua
- 375 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- o lingurita bicarbonat
- un varf de lingurita de sare
- 1/2 lingurita scortisoare
- 250 ml lapte
Untul impreuna cu zaharul se bat pana devin o crema spumoasa. Se adauga treptat ouale amestecand continu.
Se adauga laptele apoi treptat faina,praful de copt, bicarbonatul, sarea si scortisoara si se amesteca pana devine o crema omogena.
Se pun in hartiute de muffins si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute.
Normal in reteta scrie ca se ung cu unt topit apoi se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu scortiosoara . Dar pentru a face broscutele nu este nevoie.
Aici o poza cu muffinsurile facute.
Dupa ce aveti miezul de muffins sau orice alt blat sfaramat , il amestecati cu biscuitii macinati.
Se face un sirop din:
- 200 gr zahar (un pahar)
- 200 ml apa (un pahar)
- 150 gr unt
- esenta de rom
- 25 gr cacao (o lingura cu varf)
Se pune apa cu zaharul pe foc iar cand zaharul s-a topit se adauga untul. Se amesteca pana se topeste tot untul apoi se ia de pe foc si se adauga cacaoa. Se amesteca pana se dizolva.
Se toarna jumatate din sirop peste miezul amestecat cu biscuiti , se framanta , apoi se mai adauga cate putin pana se leaga tot aluatul. Poate nu e nevoie de tot siropul. Mie mi-a mai ramas o jumatate de cescuta de cafea. Dar asta depinde de ce miez si biscuiti folositi . Pentru ca unele cer mai mult sirop decat altele.
Se imparte aluatul in 9 . Se formeza noua bile apoi se fac forme de broscute .Puteti imparti aluatul in 10 ,dar vor iesi broscutele mai mici. Asa in noua ,mi-au iesit broscutele de marimea celor de la cofetarie.
Se lasa broscutele la rece pana se prepara glazura.
Am folosit aproximativ 400 gr zahar care l-am pus intr-o craticioara si l-am acoperit cu apa. Nu puneti prea multa apa ca va dura mai mult pana se face.Am pus craticioara pe foc la foc incet . Cand a inceput sa fiarba daca vedeti ca se depune spuma pe margini o inlaturati. Recomad sa folositi o craticioara de inox sau cupru.
Din cand in cand verificati consistenta zaharului. Se ia cu o lingura din zahar si se baga intr-o cana cu apa rece. Luati zaharul cu degetul mare si cel aratator. Daca in momentul cand departati cele doua degete zaharul se intinde ca un fir , atunci este gata. Daca este prea tare , mai adaugati apa. Daca este prea moale il mai lasati la fiert. Cand este gata adaugati o lingurita de lamaie si o lingurita de esenta de vanilie , il luati de pe foc si il lasati la racit.
Dupa ce s-a racit se amesteca pana se albeste si devine ca o crema moale. Daca doriti puteti sa mai adaugati o lingura de zahar pudra .In timp ce se amesteca se adauga colorant verde.
Se scot broscutele de la rece , iar cu o lingura se toarna glazura peste ele. Ochii se fac cu ciocolata alba sau unt.
Nu este nevoie sa le bagati la frigider. Eu le-am bagat si s-a inmuiat zaharul un pic.