Broccoli Quiche
Sursa Broccoli Quiche
articol scris de Gabi99 blog yumyumcorner.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am cativa prieteni francezi, iar cuvantul "quiche" mi-a "gadilat" de multe auzul. Pana intr-o zi cand le-am cerut indicatii si m-am pus pe treaba. Este o gustare perfecta pentru zilele in care vin prietenii in vizita, este asemanatoare unei placinte si poti alege orice tip de umplutura. "Quiche" poate fi vegetarian, caz in care alegeti legumele preferate rezultand un deliciu "light", sau il puteti face si cu carne. De cele mai multe ori, pentru quiche se foloseste sunca (bacon quiche).
Eu am incercat doar "broccoli quiche" si am fost incantata. Sunt mare iubitoare de broccoli si il "strecor" mai tot timpul in retetele mele si in special in supe. Nu aveti mult de munca la aceasta reteta, doar aluatul necesita ceva efort, iar acest "quiche" este gata intr-o ora.
- 100 g unt
- 1 pahar de smintina (175 g)
- 350 g. faina
- 1 lingura mustar
- aprox. 150 g. cascaval
- 4 oua
- 450 g. broccoli
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faceti un aluat din faina, unt, 1 ou si putina apa. Aluatul rezultat trebuie sa fie sfaramicios si urmeaza sa il bagati la frigider timp de 30 min.
Cat timp aluatul este la frigider, puteti pregati buchetelele de broccoli, punandu-le la fiert in apa cu sare. Dar nu le lasati prea mult, sa nu se inmoaie si sa isi piarda forma. Eu cand fierb brocolli adaug si un praf de vegeta si piper pentru a fi mai gustos.
Separat, bateti bine celelalte 3 oua si amestecati-le cu paharelul de smantana, mustarul si ceva sare si piper.
Scoateti aluatul de la frigider, intindeti-l intr-o tava in strat subtire si presarati cascaval ras pe toata suprafata lui. Pe acest strat de cascaval, asezati bucatile de broccoli, urmand sa le acoperiti cu compozitia din oua si smantana.
Bagati tavita la cuptor cam 30 min. si "broccoli quiche" este gata!
Pofta buna!
***
Ingredients:
- 100 g butter
- 175 g sur cream
- 350 g flour
- 1 tsp. mustard
- aprox. 150 g. yellow cheese
- 4 eggs
- 450 g. broccoli
- salt
- pepper
Preparation:
Make a dough out of flour, butter, 1 egg and some water. The dough should be a little bit brittle and you have to put it in the fridge for 30 min.
While the dough is in the fridge, you can get ready the broccoli florets, putting them to boil in some water with salt. But don't leave them for too long, not to get too soft and lose their shape. When I boil brocoli, I always ad some "vegeta" and some pepper, for a better taste.
In a bowl, mix very well the other 3 eggs and ad the sour cream and the spoon of mustard, plus some salt and pepper.
Take the dough out of the fridge, spread it in a tray, in a thin layer and put cheese all over it. Put the broccoli florets on top of the cheese and cover them with the filling made of the eggs, sour cream and mustard.
Put it in the oven for about 30 min. , until it turns golden and voila: the "broccoli quiche" is ready!
Enjoy!