Broccoli, Cartofi Si Cirnat... Gratinati
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mincarica delicioasa, cu care putem pacali copiii, adica pe cei mofturosi care fac fite cind vad broccolii... hmmm, cred ca pentru ca au culoarea verde. E adevarat ca eu acasa nu mincam mincarica de urzici pentru ca nu-mi placea culoarea. I-am descoperit gustul delicios, cu un an inainte de a ma marita, iar acum ii duc dorul. Dar sa trecem la prezentat reteta. Ingredientele sint ochiometric...
Avem nevoie de:- broccoli adica broccoletti
- 4 cartofi de marime medie
- doi cirnati grosi si destul de marisori ca lungime
- smintina
- parmezan ras
- doi catei usturoi
- o bucata brinza de oaie sau cascaval afumat daca se poate
- pesmet
Intii de toate, am cules broccoletti din gradina, i-am spalat, taiat si fiert citeva minute in apa cu sare. Atentie trebuie sa ramina al dente. Scurgem de apa si-i lasam la racit. Fierbem si cartofii in apa cu sare, cu tot cu coaja, cca 20-25 de minute, trebuie sa ramina un pic tarisori. Scurgem si de aici apa si-i lasam la racit.
Cirnatii ii dezpielitam, adica ii lasam in funduletul gol, ii sfarimam cit mai marunt si-i prajim citeva minute in tigaia de prajit in care am pus un pic de ulei si usturoiul curatat si taiat marunt. Impartim ingredientele in doua parti aproximativ egale. Apoi, intr-o tava yena unsa cu un pic de ulei, am presarat pesmet, am pus un strat de cartofi taiati felii subtiri, am continuat cu broccoli, compozitia de cirna, am presarat parmezan ras si am dat prin razatoare brinza de oaie (cascavalul), am pus din loc in loc citeva lingurite de smintina (nu exagerati, ca dupa aia nu va face bine ficatelului din dotare) si am continuat din nou cu cartofi, broccoli, cirnat, brinza, parmezan, smintina si pesmet.
Am acoperit cu foaie de aluminiu si am bagat tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de cca 25 de minute, ultimele 5 minute lasam fara foaia de aluminiu, ca sa se coloreze un pic deasupra.
Lasam sa se racoreasca vreo cinci minute si servim alaturi de un paharut de vin rosu. Voi puteti servi si vin alb, dar mie nu-mi place... si, fara piine...
Pofta mare sa aveti !