Brioşe Tiramisu
Sursa Brioşe tiramisu
articol scris de iulian blog Delicatesa culinară
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Uite că au venit şi cupcakes-urile pentru provocarea lunii octombrie.
Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Laptele se încălzeşte într-un vas împreună cu batornul de vanilie, până aproape să înceapă să fiarbă. Apoi se strecoară laptele şi se îndepărtează batonul de vanilie.
Separat se amestecă ouăle, gălbenuşurile şi jumătate din cantitatea de zahăr. Se pun pe baie de apă până se topeşte zahărul, după care se ia de pe foc şi se bate cu mixerul până se obţine o cremă.
Untul se freacă cu restul de zahăr.
Se adaugă peste crema de ouă.
Se adaugă amestecul de făină şi laptele.
Compoziţia obţinută se distribuie în cupele tăvii unse cu unt. Cupele se umplu 3/4.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 160 grade timp de 20 de minute.
Se scot din cuptor şi se lasă la răcit.
Se pregăteşte siropul amestecând pe foc cafeaua cu lichiorul şi zahărul, până când acesta se topeşte. Se lasă la răcit.
Pentru glazură se amestecă mascarpone cu zahărul pudră până se omogenizează, apoi se adaugă frişca bătută şi se amestecă până se înglobează toată frişca.
După ce prăjiturelele s-au răcit, se însiropează şi se glazurează cu crema mascarpone, apoi se decorează după imaginaţia fiecăruia.