Briose Sarate Aperitiv
Sursa Briose sarate aperitiv
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 22 de briose avem nevoie de:
- 400-450 gr faina alba de grau
- 6 oua
- 350 ml lapte
- un pliculet de praf de copt
- 200 gr pastrama sau muschi de porc
- 100 gr ton afumat
- 50 gr rosii uscate
- 150 gr masline fara samburi
- 300 gr cascaval
- o legatura mare de patrunjel
- un praf de sare si piper
Cum se fac:
1. se amesteca faina, laptele, ouale, praful de copt, sarea si piperul pana capata o consistenta de chec sau briose
2. se adauga restul ingredientelor spalate, curatate si taiate marunt in prealabil
3. se amesteca toate ingredientele usor pana la omogenizare
4. se pune cate o lingura mare de amestec intr-o forma de briosa si se dau la cuptor la treapta 3 de caldura pentru 30-35 de minute
5. daca nu aveti forme de briose pentru copt puteti cumpara forme de briose din aluminiu, de unica folosinta si le coaceti in cuptorul pe fundul unei tavi
In rest: Pofta buna!
Un aperitiv excelent care poate fi si congelat dupa coacere!