Briose “roz”

articol scris de oanams blog Ce mancam NOI
Pentru că am descoperit un surplus de sfeclă la mine în “cămara”, şi pentru că nu reuşesc să conving copiii să o mănânce salată, m-am hotărât să le-o “maschez” în nişte brioşe delicioase …
Următoarele cantităţi sunt pentru 24 de brioşe… prea multe , aşa că dacă doriţi mai puţine, reduceţi proporţional cantităţile.
Iată ce am folosit:
- 185 ml ulei
- 3 ouă mari
- 150 gr zahăr brut
- 450 gr sfeclă (rasă)
- 150 gr faină de secară
- 100 gr faina albă
- 100 gr nuci măcinate
- ½ lg sare
- 1 lg bicarbonat de sodiu
- ½ lg nucşoară
Ouăle se mixează bine de tot cu zahărul, până ce zahărul se topeşte complet; treptat, am adăugat uleiul; a venit apoi rândul sfeclei, al nucilor şi la final am adăugat faină, sarea, bicarbonatul şi nucşoara.
A ieşit o minunată compoziţie rooooooozzzz … Toni era fooooarte încântată de dragul culorii ar fi mâncat tot aluatul şi de abia aştepta să se coacă brioşele (35-40 de minute la 175 de grade sunt suficiente)… însă, surpriză pentru ea :( , culoarea nu s-a menţinut după coacere; mi-a spus că sigur am greşit eu ceva, nu le-am copt cum trebuie :) .
Sunt delicioase şi gustul sfeclei este foarte bine echilibrat, astfel încât puţini ar ghici ingredientul roz :) !
Poftă bună!
Related posts: