Briose "red Velvet" (catifea Rosie)
articol scris de oanav blog Party Cupcake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tortul "Red Velvet" este un desert foarte popular si este renumit pentru culoarea sa rosie. Culoarea rosiatica a tortului provenea initial din reactia chimica dintre pudra de cacao si acidul din otet. Acum se adauga si colorant pentru a obtine o culoare rosie cat mai intensa. Tortul este umplut in general cu glazura de vanilie sau, cel mai fecvent, cu glazura din crema de branza. Rezultatul este un desert care arata extraordinar, si cu un gust la fel de extraordinar. Mai jos va ofer reteta adaptata pentru briose :)
Ingrediente:
- 250gr faina
- 300gr zahar
- 120gr unt
- 2 oua
- 230ml lapte batut
- 1 plic praf de copt
- o lingurita otet
- colorant alimentar rosu
- esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
Cantitate: 20 de briose
Preparare:
Intr-un bol mare se mixeaza untul si zaharul pana cand devine omogen. Se adauga ouale, laptele batut si esenta de vanilie. In functie de culoarea dorita, se adauga colorantul rosul. Praful de copt se amesteca intr-o lingurita cu otetul si se adauga la compozitie.Separat, se amesteca faina si cacao, iar apoi se incorporeaza in amestecul lichid. Compozitia se amesteca cu lingura, sau cu mixerul daca se doreste o consistenta mai compacta.
Amestecul obtinut se imparte in mod egal in formele de briose si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.
Dupa ce s-au scos din cuptor briosele se aseaza pe o farfurie si se pastreaza intr-un loc racoros. Dupa ce s-au racit, briosele se pot orna cu glazura. Pentru acest tip de briose merge minunat glazura cu crema de branza. Pentru aceasta glazura am folosit: 200gr crema de branza Philadelphia, 50gr unt si 120gr zahar.