contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Pufoase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal




Astazi sunt generoasa si va invat sa faceti cele mai simple  si pufoase briose.
Unde mai puneti ca va dezvalui  si doua retete intr-o postare  :))
Am ales sa fac ceva simplu pentru ca de fapt am vrut sa probez noile hartiute suport de care mi-e tare drag.
Le-am gasit saptamana trecuta, cu totul intamplator, intr-un loc in care nu ma asteptam  :D.
Muffins am tot facut, de aluaturi dospite n-am avut chef...asa ca am ales sa fac BRIOSE. ;)
Iata putinele ingrediente necesare :
-pentru cele "blonde"
250g faina 000
150g zahar
75 g unt
250 ml lapte
1 lingurita bicarbonat
o "piscatura" de sare
coaja rasa de la o portocala
 100g stafide (facultativ )
-pentru cele "brune"
250g faina 000
150g zahar
75 g unt
250 ml lapte
1 lingurita bicarbonat
o "piscatura" de sare
30 g cacao
10g ness
1 ou
cateva alune si stafide in ciocolata ( facultativ )
Intr-un castron amestecati ingredientele uscate : faina/ zaharul/ sarea/ bicarbonatul/ , respectiv cacaua si nessul pentru varianta a doua.
 Adaugati aromele...coaja de portocala in cazul acesta si stafidele daca doriti ( merge si fara )
Intr-un alt vas topiti untul, adaugati laptele , respectiv oul pentru varianta a doua si amestecati .
Turnati ingredientele lichide, peste cele uscate si amestecati usor pana la incorporarea totala.
Puneti aluatul obtinut in formele de hartie (pot sa fie si de muffins clasice ) .
Eu am pus in fiecare si cateva stafide  si alune in ciocolata , insa iarasi nu e obligatoriu  :).
Din prima compozitie mie mi-au iesit 10 briose.
Din cea de-a doua, 12 . :)
 Coaceti cca 25-30 de minute la 180*...cuptorul incalzit dinainte ;).

Daca doriti le puteti face frosting din unt sau frisca sau crema de branza ...
Eu le-am lasat de data acesta simple.
Le-am servit alaturi de un desert duo mousse si cafea & cafea cu lapte.


FITI BINECUVANTATI ! :)