Briose Pufoase Cu Scortisoara
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ne pregatim de un mic dejun cu muffins cu scortisoara si gem si lapte cu cacao iar apoi toceala intensiva. Nu suna prea bine a doua parte, stiu, dar din cand in cand mai facem si ce trebuie nu numai ce ne place. Pe principiul things i do for love :P.
Iar pe dupa-amiaza, daca da Domnul si vecinul nostru de la doi se hotaraste sa scoata iar gratarul in fata blocului (este impersonarea fidela a ghertoiului de bloc) am de gand sa il rog sa imi friga si mie vreo 4 cotlete ce stau la marinat de aseara.:D
Gata, va las ca mi se raceste cafeaua!
Ingrediente:
3/4 cup zahar1 ou
1 1/2 cup faina
2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita nucsoara
1/4 cup ulei
3/4 cup lapte
1 lingura esenta de vanilie
3 linguri zahar plus o lingurita scortisoara pentru decorat
Preparare:
Cat timp cuptorul se incinge la 170 de grade amestecam bine oul cu zaharul. Eu am folosit un tel pentru etapa asta pentru ca nu am avut chef sa mai intind mixerul. In alt castron amestecam faina, sarea, praful de copt si nucsoara. Adaugam acest mix peste ou si zahar, amestecam bine, apoi turnam laptele si uleiul continuand sa amestecam bine cu telul pana se amogenizeaza. Vom obtine o compozitie un pic mai groasa decat cea de clatite. Tunam compozitia in forma de muffins, avand gija sa nu le umplem decat pe 2/3 pentru ca altfel vor da pe dinafara in timpul coptului, asa cum mi s-a intamplat si mie cu una dintre ele.Dam la cuptor pentru 20 de minute, sau pana cand sunt brun aurii si o scobitoare intradusa in mijloc iese curata. Calde fiind le tavalim prin zahar amestecat cu scortisoara si le devoram.