Briose Pentru Mosu
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru briosele cu mere
75 gr unt sau margarina Rama
100 gr zahar
225 gr faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
1 lingurita condimente pentru turta dulce
1 lingurita esenta de vanilie
200 ml zer
2 mere, decojite si rase mare
Pentru briosele cu visine
75 gr unt sau margarina Rama
100 gr zahar
225 gr faina
1 plic praf de copt
un praf de sare
1 lingurita scortiosra macinata
1 lingurita esenta de vanilie
200 ml zer
200 gr visine din compot, fara samburi, scurse
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC.
Se bate untul/margarina cu zaharul.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt, sarea, 1 lingurita condimente pentru turta dulce/scortisoara si vanilia.Se adauga amestecul cu faina si zerul in amestecul cu unt si se mixeaza.Se inglobeaza merele/visinele, apoi se imparte compozitia obtinuta intr-o tava de briose tapetata cu foi de copt.
Se dau briosele la copt 25 minute, pana cand s-au rumenit si au crescut, apoi se servesc.
Sursa:gustos.ro