Brioșe Mediteraneene
articol scris de adinaa blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Brioșe mediteraneene
Rețetele din reviste sunt o sursă bogată pentru gătit.
De data asta revista Libertatea pentru femei a fost sursa.
Ingrediente cu grijă alese:
- 100 gr. măsline negre
- 100 gr. roșii uscate sau în ulei
- 2 căței de usturoi
- un praf de copt
- sare
- 500 gr. făină
- 3 ouă
- 4 linguri verdeață (cimbru, busuioc, oregano)
- 200 ml lapte bătut
Preparare:
Se taie măslinele mărunt și roșiile se pun în făina cernută și amestecată cu sarea și praful de copt.
Frământăm un aluat destul de consistent. Pregătim tava pentru brioșe cu hârtia adecvată.
Coacem brioșele ca pe cele obișnuite. Din această compoziție mi-au ieșit aproximativ 24 brioșe. La prima tavă am pus cam timid din compoziție și au ieșit cam mici, restul sunt foarte frumos ”conturate”.
Poftă bună!