Briose Insiropate Cu Lamaie
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Parfumate, moi si inmiresmate, delicate, bune si gustoase!
Timp de pregatire: 45 minute
Timp de pregatire: 45 minute
Ingrediente:
125g iaurt
200g zahar
2 oua
1 lamaie
300g faina cana faina
1 plic praf de copt
100g unt topit
Pt umplut:
Dulceata din coji de lubenita(cu aroma de portocala)
Sirop:
50g zahar
Zeama de la lamaia rasa de coaja
Mod de preparare:
Intr-un vas incapator frecam ouale
cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine.
Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda,
amestecand usor de jos in sus pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in formele de
briose, le umplem pana la jumatate, adaugam cate o lingurita de dulceata, acoperim cu aluat, apoi dam tava la cuptorul
dinainte incalzit, pentru 20-25 minute.
Intre timp preparam siropul astfel: fierbem
zeama de lamaie cu zaharul, cam 3-4 minute, pana ce se dizolva complet si luam
cratita de pe foc.
Imediat ce scoatem briosele din
cuptor, luam o furculita si le intepam in 2-3 locuri, iar cu o lingura turnam
deasupra, pe fiecare 1-2 linguri de sirop, v-a fi absorbit instantaneu.
Se pot servi atat calde cat si reci.
Pofta buna!