contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Din Paste Cu Sos Alfredo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


De curand am postat o alta varianta de Briose din Paste si anume, Briose carbonara la cuptor. Cel putin la mine in familie a avut succes, dar si pe blog a fost vizualizata. Asa ca am realizat o a doua varianta, care sper sa va placa.

Ingredinete:
* 200 paste subtiri
* 150 g smantana        * 1 lingura unt
* 2 linguri mozzarella (crema de branza)
* 100 g parmezan (cascaval ras)
* 1 lingurita de faina          * nucsoara
* mazare    * 1 legatura marar
* sare          * piper macinat

 


Mod de preparare:
Se aleg spaghete lungi si subtiri ca taietei, se pun la fiert in apa cu sare si cu un strop de ulei pentru 7-8 minute.
Separat se pune un vas mare pe foc. In timp ce apa fierbe, intr-un alt vas, care e pus pe baine-marie, se topeste untul in smintina. Se tine la foc mic, nu trebuie sa fiarba. Se amesteca din cand in cand si se adauga un praf de nucsoara. Se ia de pe foc si in sosul fierbinte se adauga mozzarela si parmezanul. La sfarsit, se adauga si mararul, sarea si piperul si se incorporeaza bine totul. Se toarna peste paste. In plus eu am strivit intr-un mojar cateva fire de marar pe care l-am adaugat la paste. Asa am obtinut culoarea verzuie a acestora. Se adauga si mazarea.


O forma de briose (muffins) se unge cu putin ulei. Se umplu formele de briose cu paste. Din compozitie rezulta exact o tava cu 12 bucati. Se dau la cuptorul incins in prealabil. Se scot dupa aproximativ 25 de minute.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com