contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Delicate Cu Fructe Uscate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Am primit, inca de anul trecut, de la Mr. Green Foot o carte de bucate vegetariene: "Der höhere Geschmack". Am salivat rasfoind cartea si privind la cele cateva poze. Am ramas insa doar cu clatitul ochilor, deoarece, la prima vedere, retetele erau pline cu ingrediente de care nu auzisem sau pe care nu stiam de unde sa le procur... pana anul acesta, cand am luat din nou cartea in mana si am descoperit reteta de mai jos: ingrediente la indemana oricui, simplu si rapid de preparat, rezultat delicios!


Briose delicate cu fructe uscate
Ingrediente:

  • 420g faina de grau tip 650
  • 2oog curmale fara samburi
  • 140g stafide
  • 50 g alune de padure/nuci
  • 2 portocale
  • 3 mere
  • 120 ml miere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
* ingrediente pentru 12 briose
Merele se scobesc de miez si se dau pe razatoarea mare, curmalele si stafidele se taie bucati mici, alunele/nucile se maruntesc, portocalele se storc de zeama si se rade coaja pe razatoarea mica. Cuptorul se preincalzeste la 180°.

 

Se amesteca curmalele, mierea, bicarbonatul de sodiu si 250 ml apa si se fierb la foc mic 2 minute. Compozita se lasa sa se raceasca.
Separat se amesteca restul ingredientelor si se toarna apoi peste miere si curmale. Se omogenizeaza amestecul si se toarna in formele captusite cu hartiutele speciale de copt briose. Briosele se dau la cuptor pentru 25-30 minute (sau pana se rumenesc frumos).
Se savureaza calde sau reci, simple sau cu o caciulita de
  • iaurt cremos presarat cu ciocolata rasa, nucsoara sau cacao
  • perle de branza dulce amestecate cu smantana, miere si scortisoara
  • crema de vanilie si nucsoara

Bun, bun, nu? Sa va fie de bine!



PS: Va vine sa credeti ca briosele mele nu contin oua si grasimi? :)

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com