Briose De Dovlecei Cu Branza
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dovleceii, spalati bine , i-am razuit prin razatoarea de mere
i-am presarat cu sare si i-am lasat 10 minute sa lase apa , dupa care i-am stors prin sita de inox.
In blender am amestecat branza telemea cu branza Focsani si cu 2 oua ( pentru cine e la regim, merge si branza de vaci )
Intr-un lighean am pus dovlecelul bine scurs,amestecul de branza cu ou, sare, piper , marar verde taiat marunt si 2 linguri de faina integrala (se poate si cu amidon alimentar ) .
Formele de briose le-am pensulat cu un pic de ulei (data viitoare ar fi bine de presarat un pic de pesmet sau tarate de ovaz pe fundul formelor ) si le-am umplut cu compozitie.
Au stat in cuptor, la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Se pot manca reci, se simte foarte bine gustul de branza si, merge alaturi foarte bine un mujdei de usturoi natur . Cu forme de briose se lucreaza usor si elegant, au tinuta buna si dupa ce se racesc, portiile sunt generoase.