Briose De Dovleac Si Fulgi De Ovas (pumpkin Muffins)
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Deoarece muffins-urile se numara printre prajiturelele mele preferate am decis sa fac un desert rapid acum la ora 11 pm. Dureaza doar 30 de minute si mirosul din casa va fi minunat si imbietor. Iar maine dimineata ma voi trezi la un mic dejun format dintr-o cana cu ceai verde si o briosa sanatoasa si delicioasa.
Am folosit:
- 1.5 cani faina
- 1/2 cana de ovas expandat
- 2 linguri de cranberries uscate (sau stafide, piersici etc uscate)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 cana puree de dovleac
- 1/3 cana ulei
- 2 oua mari sau 3 mai mici
- 1/4 lingurita de scortisoara
- 1/4 lingurita cuisoare
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1 cana zahar brun
- 1 zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita scortisoara si 1 lingura de zahar pudra pentru pudrat
1. Preincalziti cuptorul la 180 grade C.
2. Amestecati faina si praful de copt.
3. Amestecati in alt bol puree-ul de bostan, uleiul, ouale, mirodeniile si restul ingredientelor. La sfarsit adaugati si faina.
4. In tava de muffin asezati cele 12 hartii de muffins. Apoi divizati in 12 compozitia obtinuta. Nu umpleti prea tare formele de muffins.
5. Dati la cuptor aproximativ 20 -25 de minute sau pana trece testul cutitului.
6. Dupa ce le scoateti din cuptor ornati cu scortisoara amestecata cu zahar pudra.
POFTA BUNA!!!!