Briose De Cozonac Cu Mac Si Cirese
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu un aluat de calitate te poti juca dupa placul inimii.
Cand nici nu trebuie sa-l framanti in nestire, joaca devine si mai tentanta. :)
In urma nenumaratelor incercari de a face un cozonac bun, dar care sa nu necesite ore de framantat , asteptari si emotii, a luat nastere, in urma cu multi ani, aluatul de cozonac fara framantare de care cred ca ati tot auzit in postarile mele.
De altfel , COZONACUL FARA FRAMANTARE CU NUCA SI CACAO - http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
e cel mai accesat articol de pe blogul meu, cu aproape 54000 de vizualizari .
Are si cele mai multe comentarii - 119 cu tot cu raspunsurile mele :) .
Majoritatea comentariilor sunt de genul "l-am facut pentru prima oara si a iesit " , adica pozitive... sau cu intrebari pertinente gen:"ajunge laptele sau sa mai adaug ?! "
Evident pe la cozonac au trecut si persoane care s-au indoit de aluatul fara framantare. Unele au ales totusi "sa riste" si sa-l prepare, revenind mai apoi cu comentarii care sa confirme calitatile lui.
Exista insa , ca peste tot in lumea asta, un carcotas de serviciu ( sau poate mai multi :D ) , care n-are ce face cu viata lui , si in lipsa de ocupatie bantuie pe bloguri cu comentarii rautacioase impinse catre atacul la persoana.
Fireste , nici cozonacul meu n-a scapat de ochiul lui / ei vigilent si de comentariile sale calomnioase.
Draga carcotasule/ carcotaso, aceste briose din aluatul de cozonac fara framantare, precum si urmatoarele doua produse facute din acelasi aluat, le-am facut cu dedicatie speciala pentru tine ! :)
Stai , asadar, cu ochii pe blogul meu, pentru ca , dedicatia tine trei zile ( si trei nopti daca vrei ), exact ca toate minunile ;).
Am purces a (re)face a NN-a oara aluatul fara framantare - http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
din care au iesit trei produse, pe care o sa vi le prezint azi si in urmatoarele zile.
Sper ca toti cei care lucreaza cu aluatul meu de cozonac sa citeasca acesta postare .
De data aceasta am facut aluatul tot dintr-un kg de faina, apoi l-am impartit in doua parti.
In prima jumatate n-am mai adaugat deloc lichid la omogenizare ( apa sau lapte ) in afara de ce am specificat deja in reteta de baza (laptele/ untul topit si uleiul / galbenusurile si esenta de rom ) .
M-am incapatanat sa las aluatul mai vartos sa vad ce o sa iasa.
In plus n-am pus mai mult de 20g de drojdie cruda(proaspata ) la 1 kg de faina....tot in idea de a testa calitatea aluatului.
Am impartit prima jumatate de aluat in doua si am facut doua produse asemanatoare, insa putin diferite :).
Va arat mai jos cateva poze cu primul produs : BRIOSE CU MAC SI CIRESE .
Am facut o sucitura ( asa se zice in banat ;) ) pe care am taiat-o in 6 bucati.
Le-am asezat in hartie de briose , apoi in tava de muffins.
Dupa ce au mai crescut o ora, le-am uns cu ou si le-am copt....40-45 de minute la 180*
Asa arata gata coapte.
Puteti vedea si sectiunea. Desi aluatul e un picut mai indesat, briosele sunt moi si suficient de pufoase.
Aici, mai jos , va arat cozonacul cu mac de la Pasti ( ca sa vedeti cum se prepara umplutura de mac ).
Aluatul acestuia l-am framantat DOAR cu apa, fara strop de lapte :).
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/05/cozonac-pufos-cu-nuca-si-mac-fara.html
Zilele urmatoare va arat si restuL productiei :))
Stati aproape ;).
Sper ca tot ce vedeti sa va dea curajul sa abordati fara retinete prepararea cozonacului fara framantare :).
FITI BINECUVANTATI ! :)