contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose De Cozonac Cu Mac Si Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Cu un aluat de calitate te poti juca dupa placul inimii.
Cand nici nu trebuie sa-l framanti in nestire, joaca devine si mai tentanta.  :)
In urma nenumaratelor incercari de a face un cozonac bun, dar care sa nu necesite ore de framantat , asteptari si emotii, a luat nastere, in urma cu multi ani, aluatul  de cozonac fara framantare de care cred ca ati tot auzit in postarile mele.
De altfel , COZONACUL FARA FRAMANTARE CU NUCA SI CACAO  - http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
e cel mai accesat articol de pe blogul meu, cu aproape 54000 de vizualizari .
Are si cele mai multe comentarii - 119 cu tot cu raspunsurile mele :) .
Majoritatea comentariilor sunt de genul "l-am facut pentru prima oara si a iesit " , adica pozitive... sau cu intrebari pertinente gen:"ajunge laptele sau sa mai adaug ?! "
Evident pe la cozonac au trecut si persoane care s-au indoit de aluatul fara framantare. Unele au ales totusi "sa riste" si sa-l prepare, revenind mai apoi cu comentarii care sa confirme calitatile lui.
Exista insa , ca peste tot in lumea asta,  un carcotas de serviciu ( sau poate mai multi :D ) , care n-are ce face cu viata lui , si in lipsa de ocupatie bantuie pe bloguri cu comentarii rautacioase impinse catre atacul la persoana.
Fireste , nici cozonacul meu n-a scapat de ochiul lui / ei  vigilent si de comentariile sale  calomnioase.
Draga carcotasule/ carcotaso, aceste briose din aluatul de cozonac fara framantare, precum si urmatoarele doua produse facute din acelasi aluat, le-am facut cu dedicatie speciala pentru tine ! :)
Stai , asadar, cu ochii pe blogul meu, pentru ca , dedicatia tine trei zile ( si trei nopti daca vrei ), exact ca toate minunile ;).
Am purces a (re)face a NN-a oara aluatul fara framantare - http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
din care au iesit trei produse, pe care o sa vi le prezint azi si in urmatoarele zile.
Sper ca toti cei care lucreaza cu aluatul meu de cozonac sa citeasca acesta postare .
De data aceasta am facut aluatul tot dintr-un kg de faina, apoi l-am impartit in doua parti.
In prima jumatate n-am mai adaugat deloc lichid la omogenizare ( apa sau lapte  ) in afara de ce am specificat deja  in reteta de baza (laptele/ untul topit si uleiul / galbenusurile si esenta de rom ) .
M-am incapatanat sa las aluatul mai vartos sa vad ce o sa iasa.
In plus n-am pus mai mult de 20g de drojdie cruda(proaspata )  la 1 kg de faina....tot in idea de a testa calitatea aluatului.
Am impartit prima jumatate de aluat in doua si am facut doua produse asemanatoare, insa putin diferite :).
Va arat mai jos cateva poze cu primul produs : BRIOSE CU MAC SI CIRESE .
  Am facut o sucitura ( asa se zice in banat ;)  ) pe care am taiat-o in 6 bucati.
Le-am asezat in hartie de briose , apoi in tava de muffins.
Dupa ce au mai crescut o ora, le-am uns cu ou si le-am copt....40-45 de minute la 180*

Asa arata gata coapte.
Puteti vedea si sectiunea. Desi aluatul e un picut mai indesat, briosele sunt moi si suficient de pufoase.



Aici, mai jos ,  va arat cozonacul  cu mac de la Pasti ( ca sa vedeti cum se prepara umplutura de mac ).
Aluatul acestuia l-am framantat DOAR cu apa, fara strop de lapte :).
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/05/cozonac-pufos-cu-nuca-si-mac-fara.html
Zilele urmatoare va arat si restuL productiei :))
Stati aproape ;).
Sper ca tot ce vedeti sa va dea curajul sa abordati fara retinete prepararea cozonacului fara framantare :).
FITI BINECUVANTATI ! :)