Briose De Cartofi Cu Oua De Prepelita
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Mai aveam cateva oua de prepelita si nu prea stiam ce sa fac cu ele. Remi a zis ca isi face o omleta, dar chiar asa… doar omleta simpla? Neah! Nu prea mai aveam nici legume proaspete in frigider, lene mare mi-era sa scot ceva de prin congelator si nici Miruna nu avea chef sa le manince. Si cum expirau in vreo 3 zile si nimeni nu-si arata vreun interes deosebit pentru ele… le-am pus in niste briose. Asadar astazi va aduc niste briose de cartofi cu oua de prepelita. Sunt foarte hranitoare, satioase si perfecte pentru mic dejun sau pentru pachetel la birou sau la scoala. Important este ca sa le scoateti din tava imediat ce se vor raci complet, altfel riscati sa se umezeasca pana a doau zi… dar, de regula nu prea raman pana a doua zi. Si puteti sa le coaceti in hartiute speciale pentru briose, astfel le puteti manui mai bine fara sa va murdariti pe degetele. Eu le-am compt direct in gaurelele tavii de briose, fara sa le mai pun in hartiute, pentru ca s-au terminat aproape instantaneu. Dar sa povestim ce si cum va trebuie pentru a va bucura de aceste briose de cartofi cu oua de prepelita.
Ingrediente pentru reteta de Briose de cartofi cu oua de prepelita
- * compozitie pentru 10-12 briose
- 500 gr cartofi fierti si zdrobiti
- 1-2 cepe tocate marunt
- 50 gr cascaval sau gouda ras
- 30 ml lapte
- 30 gr unt
- 2 oua
- sare
- nucsoara praf
- piper macinat (optional)
- 10-12 oua de prepelita fierte tare
- 1/2 lingurita praf de copt
- cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt
Mod de preparare pentru reteta de Briose de cartofi cu oua de prepelita
Fierbe ouale de prepelita pana ce devin tari.
Curata cartofii, spala-i si fierbe-i taiati in bucati potrivite in apa cu putina sare, ca pentru piure. Apoi scurge cartofii si paseaza-i impreuna cu laptele cald si untul topit. Adauga ceapa tocata marunt, cascavalul ras marunt, galbenusurile, patrunjelul tocat, sarea si praful de nucsoara. Amesteca totul cu o lingura, adauga si praful de copt si omogenizeaza. La final incorporeaza si albusurile batute spuma tare.
Unge tavile de briose cu unt si presara pesmet din abundenta sau foloseste hartiute de briose, speciale.
Pune cate 1-2 linguri din compotitie in formele pregatite. In mijlocul fiecareia pune cate un ou de prepelita fiert tare.
da tava la cuptor, la foc mic-moderat si coace 30-40 minute.
Serveste-le caldute sau reci.
Pofta buna la briose de cartofi cu oua de prepelita!
Acest articol Briose de cartofi cu oua de prepelita apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.