Briose Cu Visine Si Glazura Roz
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 45 minute
Cantitate : 24 briose
Ingrediente
Pentru briose
- 3 oua
- 70 gr zahar
- 30 gr zahar vanilat bourbon
- 275 ml Caribbean Twist with Watermelon
- 3 lingurite esenta de cocos
- 100 gr unt topit
- 160 gr faina
- 40 gr praf de pudding de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- visine din conserva, scurse bine (sau proaspete, curatate de samburi)
Pentru glazura
- zahar pudra
- sirop de visine
- zeama proaspata de lamaie
- esenta de vanilie
Preparare
- Incinge cuptorul la 190°
- Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat volumul.Incorporeaza Caribbean Twist with Watermelon, esenta de cocos si untul topit.Intr-un vas amesteca faina cu praful de pudding, praful de copt si sarea.Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide.
- Imparte aluatul in 2 tavi de briose (a cate 12 locuri) tapetate cu hartie de copt pentru briose.Presara peste fiecare briosa 2-4 visine si da-le la copt 25-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit usor.
- Pentru glazura amesteca zahar pudra cu sirop de visine, zeama de lamaie si putina esenta de vanilie pana cand obti o compozitie usor lichida, ca o glazura.Dupa ce s-au copt briosele,lasa-le sa se raceasca putin apoi glazureaza-le.