Briose Cu Visine Si Ciocolata
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
- 3 linguri lapte
- 200 g. nuci sau alune macinate
- 200 g. visine proaspete sau congelate
- sare
- 1/2 lingurita scortisoara (optional)
Mod preparare:
Se bate untul cu 100 g. zahar. Se separa ouale. Galbenusurile se inglobeaza pe rand in unt, urmate de faina amestecata cu praf de copt:
Se adauga laptele, nucile/alunele (puteti pune 100 g nuci+100 g. alune, cum am facut eu :P)
...si ciocolata rasa:
Se omogenizeaza totul.
Se pregatesc visinele:
Se incinge cuptorul la 175 grade C. Albusul se bate cu un praf de sare; se inglobeaza in aluat:
Se tapeteaza formele de briose cu 12 suporturi mici de hartie. Se introduce aluatul si se repartizeaza deasupra visinele:
Se coc 25 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca restul de zahar cu scortisoara si se presara peste briose.
...eu nu am mai apucat :))
Sint grozav de bune, merita sa le incercati!!! ...eu le-am facut deja de 3 ori pana acum si le-as mai face (a papat Bogdi meu de numa" :D) ...dar nu mai am visine proaspete iar cele pe care le-am congelat, le-am "pastrat" pentru alte bunataturi dulci! :P
Reteta recomanda de SavaLaura.blogspot.com