Briose Cu Surimi
Sursa Briose cu surimi
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mie mi-e dor de mare...un dor continuu..si cum sa nu-mi fie dor cand vad doar Ocean Fish?
De data aceasta am vazut o caserola de surimi si mi-a fost clar ca voi face niste briose cu ele.
Preparare rapida, in 15 minute am fost gata, nici nu pot sa spun ca am gatit.
Iar reteta e cu ingredientele dublate si altele adaugate, din revista Libertatea Retete, nr.1/2013.
Pentru 11-12 briose
Ingrediente:
200g surimi in ulei Ocean Fish,
250g faina,
cozi de ceapa verde,
90g unt,
120ml lapte,
4 oua,
1 plic praf de copt,
1 lingurita condimente pentru peste Kotanyi,
1 lingurita usturoi granulat Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
Se cerne faina cu praful de copt. Se adauga ouale, laptele, untul, ceapa verde tocata marunt, condimentele pentru peste din gama Nouvelle Cousine de la Kotanyi, usturoiul granulat Kotanyi.
Se amesteca foarte bine. Se adauga sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Se taie bucati mici batoanele de surimi de la Ocean Fish, dupa ce au fost scurse de ulei,
se adauga in aluat si se amesteca usor.
Se pune aluatul cu lingura in forme de hartie in tavile de briose si se umplu treisferturi
si se coc pentru 20-25 de minute.
Sunt briose picante si satioase, un aperitiv excelent si rapid, pe care vi-l recomand cu drag!