contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

BrioŞe Cu Stafide Şi Mure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Brioşele reprezintă un desert foarte interesant. Merg bine la o ceaşcă de cafea şi nu numai.

Ce îţi trebuie pentru 6 brioşe
(poza1):
- 3 ouă
- 300 gr de zahăr
- 300 gr de făină
- 200 ml de lapte
- 100 ml de ulei
- un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins)
- cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale
- stafide
- 100 gr de mure

Plan de lucru:
- se separă albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
- se bat albuşurile spumă (poza 3)
- gălbenuşurile se freacă cu zahărul (poza 4), iar apoi se adaugă făina.
- praful de copt (poza 5) se stinge cu zeama de lămâie (poza 6) şi se adaugă peste amestecul de gălbenuşuri (poza 7 ). Rând pe rând, se adaugă laptele, uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente (poza 8 ).
- presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită
- jumătate din compoziţie se amestecă cu cacao (pozele 9 şi 10), peste care adăugăm stafide (poza 11)
- se toarnă în formele de brioşe, tapetate cu foaie de copt (poza 12)
- se ornează cu mure (poza 13)
- se lasă la cuptor până când se rumenesc (poza 14). Ca să vedem dacă sunt făcute, înţepăm una cu o scobitoare, pe care nu trebuie să rămână aluat.

Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 0,9 lei/ brioşă (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

poza 1 poza 2 poza 3 poza 4 poza 5 poza 6 poza 7 poza 8 poza 9 poza 10 poza 11 poza 12 poza 13 poza 14





Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com