BrioŞe Cu Stafide Şi Mure
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Brioşele reprezintă un desert foarte interesant. Merg bine la o ceaşcă de cafea şi nu numai.
Ce îţi trebuie pentru 6 brioşe (poza1):
- 3 ouă
- 300 gr de zahăr
- 300 gr de făină
- 200 ml de lapte
- 100 ml de ulei
- un praf de copt, zeamă de lămâie (pentru stins)
- cacao, zahăr vanilat, esenţă de vanilie/rom, coajă de portocale
- stafide
- 100 gr de mure
Plan de lucru:
- se separă albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
- se bat albuşurile spumă (poza 3)
- gălbenuşurile se freacă cu zahărul (poza 4), iar apoi se adaugă făina.
- praful de copt (poza 5) se stinge cu zeama de lămâie (poza 6) şi se adaugă peste amestecul de gălbenuşuri (poza 7 ). Rând pe rând, se adaugă laptele, uleiul, esenţa de vanilie/rom, zahărul vanilat. După ce am omogenizat, adăugăm spuma de albuşuri. Amestecăm cu o lingură de lemn, de jos în sus, cu mişcări lente (poza 8 ).
- presărăm şi nişte coajă de portocală, pentru aromă deosebită
- jumătate din compoziţie se amestecă cu cacao (pozele 9 şi 10), peste care adăugăm stafide (poza 11)
- se toarnă în formele de brioşe, tapetate cu foaie de copt (poza 12)
- se ornează cu mure (poza 13)
- se lasă la cuptor până când se rumenesc (poza 14). Ca să vedem dacă sunt făcute, înţepăm una cu o scobitoare, pe care nu trebuie să rămână aluat.
Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 0,9 lei/ brioşă (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)