Briose Cu Stafide Si Ciocolata
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi va propun briose cu stafide si ciocolata, un dulce bun pentru lapte, ceai sau cafea, parfumate de aroma de ciocolata amara si stafide stropite din belsug cu esenta de rom...
Ingrediente(pentru cca 30 bucati mici):
-300 g faina,
-o lingurita cu varf praf de copt,
-200 g zahar,
-150 ml ulei,
-120 ml lapte,
-50-70 g ciocolata,
-2 linguri stafide,
-un plic zahar vanilat,
-o sticluta esenta rom,
Preparare:
Se pun intr-o cescuta stafidele si se stropesc cu esenta de rom, lasandu-se sa se hidrateze. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt.
Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat timp de 3-4 min. Se adauga treptat laptele si uleiul continuand sa amestecam cu un tel. La sfarsit se incorporeaza incet faina amestecata cu praful de copt si in final stafidele si ciocolata rupta in bucatele cat mai mici.
Se aseaza formele de hartie intr-o tava, se toarna compozitia 2/3 din inaltimea formei si se dau la cuptorul incins in prealabil, 20-25 min, in functie de cuptor.
Asta e tot cu briosele cu stafide si ciocolata! Daca vreti puteti orna cu glazura de ciocolata dar sunt bune si asa...
Spor la treaba si sa aveti pofta!