Briose Cu Rosii Uscate Si Seminte De In
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Cand cei de la Digi24 Iasi m-au sunat si-am stabilit sa facem un mic interviu si o reteta filmata, fara sa stau prea mult pe ganduri am ales aceasta reteta de briose. Nu e inventia mea, nu-mi place sa imi arog lauri care nu mi se cuvin. De briosele astea am auzit prima data acum multa vreme in urma la minunata mea prietena Brindusa Scheaua, gatind impreuna cu ea in Flanco Bucuresti, in cadrul unui cooking show marca electrolux.
Love you girls, Brindu, Carmen...!
Insa pentru ca nu am avut timp sa bantui blogul Brindusei, cautand reteta cu pricina,a m incropit repejor niste cantitati care s-au dovedit a fi fix exacte pentru 12 bucati de briose perfecte. Gustul e sublim, sunt bune si daca le tai si intinzi unt pe ele. Mega cu un ceai negru!
Sa nu o mai lungesc vorbaraia si sa dau reteta.
Asadar ingrediente:
- 300 gr faina
- 100 gr unt
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt
- 250 ml lapte
- 1 lingurita ierburi de provence uscate
- 1 1/2 sare de mare
- cateva felii de rosii uscate
- putin cascaval ras pe razatoarea mica
- 1 1/2 lingurita seminte de in
Mixam oul cu untul topit. Adaugam praf de copt, sare, ierburi de provence si adaugam alternand faina cu laptele, timp in care amestecam cu o lingura toata compozitia. la final adaugam rosiile uscate taiate bucatele.
Punem cate 2 linguri in compozitia rezultata in hartiutele de briose.
Presaram pe fiecare pe deasupra cascaval ras pe razatoarea mica si seminte de in. dam la cuptor 30-35 minute, la foc moderat, in cuptorul incins dinainte.
Scoatem si lasam la racit pe un gratar metalic. Perfecte!
Si pentru cine vrea sa vada cum s-au pregatit astea intr-o bucatarie obisnuita, a unui blogger roman fara ifose: click !