Briose Cu Prune Uscate Si Glazura De Mac
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 12 briose
Ingrediente
Pentru briose
- 200 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 120 gr zahar
- coaja rasa de la 1 portocala
- un praf de sare
- 50 gr unt, topit apoi racit putin
- 1 ou
- 100 gr iaurt
- 12 prune uscate, fara samburi
- 100 ml rom
Pentru glazura
- 100 gr mac
- 50 gr zahar
- 80 gr biscuiti simpli
- 100 gr iaurt
Preparare
- Se incinge cuptorul la 180⁰C.Prunele se pun intr-un vas, se toarna peste acestea 100 ml rom, se acopera si se dau la cuptorul cu microunde la putere maxima 3 minute, apoi se scurg iar romul se pastreaza.
- Pentru briose, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, coaja de portocala si sarea. Intr-un alt vas se amesteca untul cu oul, iaurtul si 100 ml rom pastrat.Ingredientele uscate se adauga la ingredientele lichide si se amesteca putin cu lingura, doar cat sa se umezeasca ingredientele uscate, fara a se transforma intr-un aluat omogen, astfel briosele vor creste frumos si vor ramane pufoase.Se imparte aluatul in forma si se da la copt 20-25 minute.
- Pentru glazura, se sfarama biscuitii.Se macina macul cu zaharul apoi se amesteca cu 50 gr biscuiti sframitati si iaurtul.Briosele coapte se ung cu glazura, se presara cu 30 gr biscuiti sframitati ramasi apoi se servesc.