contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Pecorino Si Sunca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O reteta minunata pe care am gasit-o pe blogul Cat's Kitchen.
Spre deosebire de reteta originala,am înlocuit parmezanul cu pecorino,
am sarit prazul pe care l-am completat tot cu ceapa verde,
nu am folosit ulei la rumenit si în plus am adaugat putin bicarbonat în aluat.
Am probat retete diferite asemanatoare,dar niciuna nu m-a satisfacut complet.
Aluatul este asemantor muffinsilor aperitiv sau checurilor sarate,
dar pîna acum textura era cea care nu prea ma încînta.
Aceste briose însa au o textura perfecta,în ceea ce priveste gustul meu.


Attached Image


Pentru 12 briose avem nevoie de:

  • 5 oua
  • 1 lingura marar,tocat
  • 230 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 vîrf lingurita bicarbonat
  • 1 lingura apa minerala carbogazoasa
  • 100 g pecorino romano,razuit
  • 50 g unt
  • 3 fire ceapa verde,taiata rondele
  • 150 g sunca,tocata
  • sare,piper

 

Am rumenit putin ceapa si sunca într-o tigaie antiaderenta fara adaos de grasimi.
Am lasat la racorit,dupa care am uns tava de briose cu unt si tapetat-o cu faina.

Attached Image

Am batut ouale spuma cu un praf de sare în vasul robotului,
am adaugat mararul si piperul,apoi am mixat din nou usor.

Attached Image

Faina am adaugat-o alternativ cu laptele.Cîte o lingura faina si cîte putin lapte pîna am treminat ambele ingrediente.
Am stins bicarbonatul într-o lingura de apa minerala si l-am turnat la aluat.
Am presarat pecorino si untul "topit" la temperatura camerei.Am mixat usor.

Attached Image

Am adaugat amestecul de sunca si ceapa rumenita si am amestecat cu o paleta.

Attached Image

Cu un poloinc mic am umplut aproape pîna sus fiecare forma de briosa.

Attached Image

Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 180°C si am lasat aproximativ 25 minute la copt.
Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor am ridicat temperatura la 200°C.

Attached Image
Au fost delicioase!Multumesc Cat's Kitchen!
Le-am servit cu salata de rosii si ceapa verde,cu dressing din ulei de masline,otet balsamic,marar tocat si sare.

Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com