Briose Cu Pecorino Si Sunca

articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta minunata pe care am gasit-o pe blogul Cat's Kitchen.
Spre deosebire de reteta originala,am înlocuit parmezanul cu pecorino,
am sarit prazul pe care l-am completat tot cu ceapa verde,
nu am folosit ulei la rumenit si în plus am adaugat putin bicarbonat în aluat.
Am probat retete diferite asemanatoare,dar niciuna nu m-a satisfacut complet.
Aluatul este asemantor muffinsilor aperitiv sau checurilor sarate,
dar pîna acum textura era cea care nu prea ma încînta.
Aceste briose însa au o textura perfecta,în ceea ce priveste gustul meu.

Pentru 12 briose avem nevoie de:
- 5 oua
- 1 lingura marar,tocat
- 230 g faina
- 300 ml lapte
- 1 vîrf lingurita bicarbonat
- 1 lingura apa minerala carbogazoasa
- 100 g pecorino romano,razuit
- 50 g unt
- 3 fire ceapa verde,taiata rondele
- 150 g sunca,tocata
- sare,piper
Am rumenit putin ceapa si sunca într-o tigaie antiaderenta fara adaos de grasimi.
Am lasat la racorit,dupa care am uns tava de briose cu unt si tapetat-o cu faina.
Am lasat la racorit,dupa care am uns tava de briose cu unt si tapetat-o cu faina.

Am batut ouale spuma cu un praf de sare în vasul robotului,
am adaugat mararul si piperul,apoi am mixat din nou usor.
am adaugat mararul si piperul,apoi am mixat din nou usor.

Faina am adaugat-o alternativ cu laptele.Cîte o lingura faina si cîte putin lapte pîna am treminat ambele ingrediente.
Am stins bicarbonatul într-o lingura de apa minerala si l-am turnat la aluat.
Am presarat pecorino si untul "topit" la temperatura camerei.Am mixat usor.
Am stins bicarbonatul într-o lingura de apa minerala si l-am turnat la aluat.
Am presarat pecorino si untul "topit" la temperatura camerei.Am mixat usor.

Am adaugat amestecul de sunca si ceapa rumenita si am amestecat cu o paleta.

Cu un poloinc mic am umplut aproape pîna sus fiecare forma de briosa.

Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 180°C si am lasat aproximativ 25 minute la copt.
Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor am ridicat temperatura la 200°C.
Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor am ridicat temperatura la 200°C.

Le-am servit cu salata de rosii si ceapa verde,cu dressing din ulei de masline,otet balsamic,marar tocat si sare.