Briose Cu Morcovi, Bacon Si Tarhon
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am mai spus ca iubesc tarhonul? Well, I do. Profit de orice scuza de a-l folosi. Daca ceva e cu tarhon, I'm hooked! Asa ca mi-am zis ca niste briose cu morcovi + cheddar + bacon + tarhon trebuie sa pice la marele fix. And I was soooo right!
Ingrediente (pentru 12 briose)
- 4 morcovi rasi
- 3 oua
- 100ml lapte
- 100ml ulei de floarea soarelui
- 200g faina
- 100g branza cheddar rasa (dar merge si cascaval)
- 100g bacon taiat marunt si rumenit
- 1 legatura mica de tarhon, tocat marunt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- sare si piper proaspat macinat
Toate ingredientele se amesteca intr-un bol mare si apoi compozitia se toarna in tava de briose (sau intr-o tava dreptunghiulara, pentru varianta extra-speedy). Briosele se coc la 180 grade vreo 20 de minute, pana li se ridica motzul si se fac aurii si frumoase (faceti testul cu scobitoarea to make sure).
Pam-pam!
Asta-i tot! Inchei repede povestea, ca m-asteapta briosele calde!