Briose Cu Migdale Si Kumquat
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru 12 briose:
- 70g faina
- 100g migdale macinate
- 100g unt
- o lingurita de praf de copt
- 3 oua
- 70g zahar pudra
- 120g pure de kumquat (reteta e mai jos)
- un praf de sare
- 12 jumatati de kumquat zaharisit (vezi mai jos)
Pentru dulceata de kumquat:
- 200g kumquat
- 200g zahar
- 100ml apa
Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C si se pune hartie de briose in tava cu forme.
Se amesteca faina, migdalele macinate, praful de copt si sarea si se pun deoparte.
Fructele de kumquat se spala, se taie in jumatati si se scot samburii. Se pun intr-o craticioara cu zahar si apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se formeaza un sirop gros, iar coaja fructelor s-a inmuiat considerabil.
Se pastreaza 12 jumatati iar restul se mixeaza cu un blender pana se obtine o pasta.
Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu zahar pudra pana cand obtine o consistenta cremoasa apoi se adauga ouale unul cate unul. Daca untul nu e de calitate, sigur are zer si va trebui sa scoateti zerul inca de cand e foarte rece de la frigider apasand in el cu o lingura de lemn. Sau... sariti etapa asta, cum am facut eu, insa in momentul cand veti adauga ouale, aluatul se va taia putin (nu va faceti griji, briosele vor fi gustoase oricum).
Dupa ce am amestecat bine ouale, se adauga mixul de faina si se amesteca bine. La sfarsit se incorporeaza si pure-ul de kumquat.
Folosind o punga sprit sau pos (eu am de acelea de unica folosinta) se umplu formele de briosa
.
Se adauga in mijloc jumatatile de kumquat... sau, daca vreti ca jumatatile sa se vada deasupra briosei, le puteti pune dupa ce briosele au stat cam 5-7 minute la cuptor.
Se dau la cuptor timp de 12 minute, aproximativ. Se pudreaza cu zahar si se servesc la temperatura camerei. Au o textura pufoasa si sunt foarte gustoase. S-aveti pofta!