contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Briose Cu Mere Rase Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Briosele sunt desertul cu care nu dai gres niciodata! Copiii le mananaca cu pofta, dar pot sa spun clar ca si eu sunt o devoratoare de briose. Asa ca mi-am pastrat una pentru cafeaua de dimineata. Va invit la o briosa cu mere rase si ciocolata! Delicioasa!

INGREDIENTE:
(pentru 6 bucati)

1 mar ras
120 g faina + 2 linguri faina pentru tapetare
1 lingura cacao
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 varf cutit de sare
1 ou
70 g zahar
3 linguri de lapte
2 linguri ulei + ulei pentru tapetare
50 g ciocolata topita – pt topping

PREPARARE:

Intr-un bol amestecam ingredientele solide, fara cacao: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara.
In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase. Adaugam laptele si uleiul si amestecam.

Incorporam ingredientele solide, amestecand usor. Punem apoi marul ras si cacao si, amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam compozitia in forme, fara sa le umplem (doar 3/4). Coacem briosele in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 30 de minute. Le lasam sa se raceasca 5 minute in forme. Le scoatem usor si le decoram cu ciocolata topita. Daca se lipesc de forme folositi un cutit de plastic pentru a le desprinde de margini, apoi rotiti usor. Turnam ciocolata topita peste briose, lasam sa se raceasca si servim.

Pofta buna!


Articol recomandat de divainbucatarie.ro